g3g / g33g catàleg . catálogo . catalogue distribució . distribución . distribution comandes . pedidos . to order g's club
últimes edicions . últimas ediciones . latest editions notícies . noticias . news

Flux
FESTIVAL DE VÍDEO D'AUTOR
www.fluxfestival.org

25–30 NOVEMBRE 2014

Novena edició del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).

Aquest any els autors centrals del festival són JUAN BUFILL, KÒNIC THTR i LYDIA ZIMMERMANN amb PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES, COL·LOQUIS amb els autors i l’estrena dels seus AUTORETRATS, obres inèdites encàrrec del festival.

A més, presentem la videoinstal·lació silenciosa FLUX MUT amb l’obra d’EUGENI BONET "The Perception of Doors" i la videoinstal·lació col·lectiva FLUX VideoCapsa, on s’experimenta amb formats alternatius d’exhibició de les obres videogràfiques, integrada per vídeos inèdits d’ALBERT ALCOZ, PIERRE BASTIEN, JUAN GAMERO, JOAN LEANDRE, XMARX, ALBERT MERINO, VICTORIA EUGENIA MORA, JESÚS RAMOS, NUNO REBELO i ANA RODRÍGUEZ LEÓN.

I com a acte inaugural comptem amb l’actuació de PERE FAURA & IÑAKI ÁLVAREZ amb l’espectacle "Diari d’accions".

entrada gratuïta a tots els actes

ARTS SANTA MÒNICA
La Rambla, 7. 08002 Barcelona
www.artssantamonica.cat

 

 

En el 25è aniversari de la creació de g33grecords

Vint-i-cinc anys passen, més ràpid o a poc a poc, passen... i pensava fa uns dies en un recent homenatge al desaparegut Joan Saura, que la mesura del temps en bona part la donava el buit deixat per tants éssers estimats que s'han anat quedant pel camí: Xavier Cisa, Dudú, Johnny, Sebastià Roure, Hiroshi Kobayashi, Emilio Cubeiro, Patrick Chenière, Joan Saura i més, més... Tots ells ens parlen del temps transcorregut, omplen aquest espai viscut, comú, conviscut.

g33grecords va néixer a la tardor plujosa de l'any 89, com vam dir llavors (i ho seguim mantenint), sense pretendre res, com una lògica continuació o progressió d'altres projectes anteriors (New Buildings, Klamm Records, Dduplicadora, 4Sellos...), i aquí estem, seguim, amb algun llibre i gairebé dos centenars de discos publicats, si comptabilitzem els que vam fer per a "altres" fora del segell pròpiament dit, amb més de mil actuacions de música, poesia, vídeo, teatre, performances, cinema..., organitzades en les sessions del que vam anomenar el Club de la G, primer en el Communiqué del malaguanyat Pepe Bellido (un altre nom més de la llarga, fatal llista...) i després al Sidecar de la Plaça Reial. Incomptables també les gires per aquest i altres països més a l'est... I molta gent se sorprèn en saber que tot s'ha fet sense cap contracte escrit amb ningú. Quin contracte pot ser superior a la paraula donada?

Em preguntava l'altre dia si seríem mereixedors (el més antic segell independent de Catalunya) potser d’una breu nota en algun dels mitjans de comunicació relacionats amb la cultura d'aquest país (en queda algun?). Jo apostava que no, ja que la Cultura, així amb majúscules, ha passat a les Espanyes de ser un Ministeri a ser un Misteri, una sotssecretaria dins del d'Esports, que ja se sap que és el veritablement important. I a Catalunya, mai des de la fatídica transacció del gris i sagnant règim anterior al que alguns anomenen ara democràcia i es queden tan amples..., mai ningú havia tingut, en cultura, tant poder a les mans com el trànsfuga Ferran Mascarell (dimissió JA), que en poc temps i amb impaciència neoliberal està aconseguint destruir el lleuger, feble teixit que ha costat anys i tanta paciència construir... I ja se sap, a més, que els mitjans han passat de ser de comunicació a ser de propaganda, pura i dura.

Ah, però nosaltres seguim... seguim a la nostra, sí. No hem volgut publicar cap recopilatori, però hem organitzat tres petites gires: la de Gran Teatro Amaro, la de Pierre Bastien, i la de Phantoms, un nou espectacle en el qual participa també Pierre Bastien al costat del músic francès Eddie Ladoire, i que volem presentar-vos aquí. Si us va bé acostar-vos a algun dels concerts, podrem xerrar una estona, estarem al petit xiringuito ambulant, pur estil G3, amb totes les referències que queden encara en distribució, per si a algú li continua interessant adquirir algun disc per a la seva col·lecció.

I per acabar, volem felicitar i agrair a La Casa Calba la seva iniciativa, perquè mentre hi ha qui per les seves polítiques (despolítiques) tanca teatres, afortunadament encara hi ha qui els obre o reobre, i és per a nosaltres un privilegi i una gran alegria que l'actuació del Gran Teatro Amaro a Gandia sigui per la inauguració de la reobertura del Teatre del Raval.

De la Jamahiriya a Kondrashovka... aquesta tardor és per a nosaltres el temps de les cireres.

En el 25 aniversario de la creación de g33grecords

Veinticinco años pasan, más rápido o despacio, pasan... y pensaba hace unos días en un reciente homenaje al desaparecido Joan Saura, que la medida del tiempo en buena parte la daba el vacío dejado por tantos seres queridos que se han ido quedando en el camino: Xavier Cisa, Dudú, Johnny, Sebastià Roure, Hiroshi Kobayashi, Emilio Cubeiro, Patrick Chenière, Joan Saura y más, más... Todos ellos nos hablan del tiempo transcurrido, llenan ese espacio vivido, común, convivido.

g33grecords nació en el otoño lluvioso del año 89, como dijimos entonces (y seguimos manteniendo), sin pretender nada, como una lógica continuación o progresión de otros proyectos anteriores (New Buildings, Klamm Records, Dduplicadora, 4Sellos...), y aquí estamos, seguimos, con algún libro y  casi dos centenares de discos publicados, si contabilizamos los que hicimos para “otros” fuera del sello propiamente dicho, con más de mil actuaciones de música, poesía, vídeo, teatro, performances, cine..., organizadas en las sesiones del que llamamos el Club de la G, primero en el Communiqué del malogrado Pepe Bellido (otro nombre más de la larga, fatal lista...) y después en el Sidecar de la Plaza Real. Incontables también las giras por este y otros países más al este... Y se sorprende mucha gente al saber que todo se ha hecho sin mediar ningún contrato escrito con nadie. ¿Qué contrato puede ser superior a la palabra dada?

Me preguntaba el otro día si seríamos merecedores (el más antiguo sello independiente de Catalunya) de  tal vez una breve nota en alguno de los medios de comunicación relacionados con la cultura de este país (¿queda alguno?). Yo apostaba a que no, pues la Cultura, así con mayúsculas, ha pasado en las Españas de ser un Ministerio a ser un Misterio, una subsecretaría dentro del de Deportes, que ya se sabe que es lo verdaderamente importante. Y en Catalunya, nunca desde la fatídica transacción del gris y sangriento régimen anterior a lo que algunos llaman ahora democracia y se quedan tan anchos..., nunca nadie había, en lo cultural, tenido tanto poder en las manos como el tránsfuga Ferran Mascarell (dimisión YA), que en poco tiempo y con impaciencia neoliberal está logrando destruir el ligero, débil tejido que ha costado años y tanta paciencia construir... Y ya se sabe, además, que los medios han pasado de ser de comunicación a ser de propaganda, pura y dura.

Ah, pero nosotros seguimos... seguimos a lo nuestro, sí. No hemos querido publicar ningún recopilatorio al uso, pero hemos organizado tres pequeñas giras: la de Gran Teatro Amaro, la de Pierre Bastien, y la de Phantoms, un nuevo espectáculo en el que participa también Pierre Bastien junto al músico francés Eddie Ladoire, y que queremos presentaros aquí. Si os va bien acercaros a alguno de los conciertos, podremos charlar un rato, estaremos en el pequeño chiringuito ambulante, puro estilo G3, con todas las referencias que quedan todavía en distribución, por si a alguien le sigue interesando adquirir algún disco para su colección.

Y para acabar, queremos felicitar y agradecer a La Casa Calba su iniciativa, porque mientras hay quien por sus políticas (despolíticas) cierra teatros, afortunadamente sigue habiendo quien los abre o reabre, y es para nosotros un privilegio y una gran alegría que la actuación del Gran Teatro Amaro en Gandía sea por la inauguración de la reapertura del Teatre del Raval.

De la Jamahiriya a Kondrashovka… este otoño es para nosotros el tiempo de las cerezas

 

Gran Teatro Amaro

Dm 15 OCT 22h
Hot BluesIgualada

Dj 16 OCT 20h
Octubre Centre CulturalValència

Dv 17 OCT 20h
Teatre del RavalGandia

Ds 18 OCT 20h
El FilanerOntinyent

Dg 19 OCT 20h
L'EscenariAlcoi

Dm 22 OCT 20h
Museu DeuEl Vendrell

Dj 23 OCT 21h
La CisternaVilafranca del Penedès

Dv 24 OCT 22h
Ateneu CandelaTerrassa

Ds 25 OCT Matinal: 12.30h
La CantonadaTarragona

Ds 25 OCT 22h
Sala Dune i La Pera (espai cultural)Valls

Dg 26 OCT 19h
HeliogàbalBarcelona

Phantoms (Pierre Bastien & Eddie Ladoire)

Ds 1 NOV 22h
Auditorio del Palacio de Congresos. Festival PeriferiasHuesca

Dg 2 NOV 20h
Sala Dune i La Pera (espai cultural)Valls

Dl 3 NOV 21h
Flux Club. Antic TeatreBarcelona


Pierre Bastien

Dj 30 OCT 22h
Hot BluesIgualada

Dj 6 NOV 20h
Octubre Centre CulturalValència

Dv 7 NOV 20h
Teatre del RavalGandia

Ds 8 NOV 23h
L'EscenariAlcoi

Dg 9 NOV 19h
HeliogàbalBarcelona

 

 

Influx Festival
www.influxfestival.org

ANTIC TEATRE 3, 4, 5, 17, 18 i 19 OCT 2014

Primera edició del festival INFLUX [vídeo a escena], dedicat a les arts escèniques audiovisuals.

INFLUX vol potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en els espais fronterers i híbrids, com ara Anna Subirana & Nuno Rebelo, Txalo Toloza-Fernández, Alba G. Corral & Víctor Santana, Kònic thtr, Eli Gras & Mar Morey, i Mireia Calafell / Miguel Marín / Sebastià Puiggrós, que seran els protagonistes d'aquesta edició.

INFLUX vol ser una plataforma estable que doni projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, i vol contribuir a oferir una visió polièdrica sobre la diversitat de la creació contemporània.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

ANTIC TEATRE
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
tel: +34 93 315 23 54
www.anticteatre.com

 

 

FluxClub
www.fluxfestival.org

FEBRER - NOVEMBRE 2014

Cinquena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.

FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col.loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col.lectives dedicades a autors emergents.

FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

entrada gratuïta

ANTIC TEATRE
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
tel: +34 93 315 23 54
www.anticteatre.com