g3g / g33g catàleg . catálogo . catalogue distribució . distribución . distribution comandes . pedidos . to order g's club
últimes edicions . últimas ediciones . latest editions notícies . noticias . news

G3G Records: Poder mirar als ulls

15 de juliol de 2017. 16h
Documental sobre el segell
+ parada de G3G Records

ESCORNALBOU
MERCAT DE SANTA TECA

Catalunya Sud
15 i 16 de juliol de 2017

www.santateca.cat/escornalbou-2017

 

 


 

"El Ingenio" reviu!

“El Ingenio” és una icona de la cultura popular. És un establiment amb 179 anys d’història ininterrompuda al cor del barri Gòtic de Barcelona dedicat a fabricar i vendre capgrossos, gegants, màscares, escenografies, articles de circ i una llarga llista de productes relacionats amb la diversió, el joc i l’espectacle.

“El Ingenio” estava a punt de tancar per jubilació dels antics propietaris, però amb un joc de mans ràpid, atrevit i decidit, els responsables d’”El rei de la Màgia”, un altre establiment centenari de la ciutat, hem aconseguit salvar la botiga i el taller del carrer Rauric, número 6.

Ara tenim el gran repte de fer reviure “El Ingenio”, i per això obrim una nova etapa en què volem compartir viatge i responsabilitat amb els nostres clients i admiradors, amb els aficionats a la cultura popular, al circ i a les arts escèniques, i també amb els nous mecenes d’aquesta campanya de Verkami.

Ajuda'ns a fer-ho realitat!


https://www.verkami.com/projects/17273-el-ingenio-reviu

 

 

Tres
BLACKOUT

Exposició: 1 abril a 18 juny 2017

LA VIRREINA CENTRE DE LA IMATGE
Palau de la Virrreina
La Rambla, 99. 08002 Barcelona

Horari: de dimarts a diumenge i festius, de 12 a 20h
Entrada gratuïta


ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/exposicions/blackout/73

 

 

El cinturón rojo

Dimarts 7 de març de 2017. 20:00h
CINEMES GIRONA DE BARCELONA
(c. Girona, 175. 08037 Barcelona)

Hom anomena “El cinturón rojo” al cinturó industrial que encercla Barcelona pel color polític, majoritàriament d’esquerres, de la seva població. El cas és que aquestes poblacions i el moviment obrer que s’hi va desenvolupar a partir dels anys 60, i especialment durant la transició, han estat determinants per la història política i social de la ciutat i del País en general. Un dels punts neuràlgics d’aquest cinturó és, sens dubte, el Baix Llobregat. La radical transformació d’aquest territori els últims 50 anys ha estat espectacular. Va passar de ser l’horta de Barcelona a ser la reserva industrial del territori metropolità. Al Baix Llobregat la població va augmentar el 380% en 25 anys, del 1950 al 1975. Com diu un dels entrevistats “el que a Anglaterra, França i Alemanya es va viure, en la revolució industrial, en més de 100 anys, al Baix Llobregat es va viure comprimit en 20”. Milers de persones a la recerca de feina van arribar provinents de tot l’estat. La majoria dels nouvinguts eren andalusos, extremenys i murcians i les condicions de vida i urbanístiques eren paupèrrimes. Solament les lluites veïnals van tornar la dignitat a l’espai en forma d’escoles, ambulatoris, semàfors… El documental se centra en les lluites obreres a la comarca durant l‘última etapa del franquisme, des de 1970 fins a l’arribada de les primeres eleccions democràtiques, el 1977. Unes lluites que plantant cara a la repressió franquista van preocupar seriosament al poder, tant és així que inclús un ministre de Franco va arribar a dir «Espanya té dos problemes: l’ETA i el Baix Llobregat». Aquest treball de Luis Campo Vidal, finançat per la fundació Utopia i que no s’ha vist ni en cinema ni en TV, no pretén compendiar velles batalletes, sinó transmetre fins on es pot arribar mitjançant l’organització col·lectiva, i recuperar una part ineludible de la nostra història recent.

En el col·loqui posterior a més de la participació del director comptarem amb la del president de la fundació Utopia, Francesc Castellana i els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Camil Ros.

Projecció + col·loqui: 5,50€

VISIONS DOCUMENTALS
altervideo.tv/ca/b/visions-documentals-de-marc-el-cinturon-rojo

 

 

Gran Teatro Amaro

Holanda / Holland. 2017

11 Feb
De Perifeer
Deventer

12 Feb
Andledon
Den Andel

15 Feb, 20h
De Kweek
Bussum

17 Feb
Kleintjie Kunst
Hilversum

www.granteatroamaro.com

 

 

FluxClub
www.fluxfestival.org

FEBRER - NOVEMBRE 2017

Vuitena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.

FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col.loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col.lectives dedicades a autors emergents.

FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.

entrada gratuïta

ANTIC TEATRE
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
tel: +34 93 315 23 54
www.anticteatre.com

 

 

Oriol Perucho in memoriam

Dimarts 17 de gener de 2017. 20:00h
CINEMES GIRONA DE BARCELONA
(c. Girona, 175. 08037 Barcelona)

La matinada del 16 de gener de 2016, víctima d’un càncer de pulmó,va morir l’Oriol Perucho; tenia 62 anys. Amb la seva desaparició molts vàrem perdre un amic i l’escena musical de Barcelona va perdre un dels referents clau de les avantguardes musicals dels anys 70. Però l’aportació d’en Perucho no es limita al seu paper de pioner d’aquestes avantguardes, sinó que fins a la seva mort va estar compromès amb la innovació i l’experimentació. Des que el 1970 va crear la mítica banda Perucho’s, que juntament amb Baf, van ser els introductors del Free jazz a casa nostra, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d’improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant-ne de nous per explorar. Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l’escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisés, La Bel Canto Orchestra d’en Pascal Comelade, Les Anciens, Cebos Enrique, Mil Pesetas, etc. A més ens ha deixat els seus tres discos en solitari: “Insultó, le multaron y dejó de comer” (1992) “Zaping CD” (1994) i “Así pasan 45 minutos” (1998) en els que va col·laborar amb un gran nombre de músics amics i que són un catàleg del seu univers més personal, de la seva empremta. Una empremta que va des dels títols dels temes, a unes composicions que compaginen un cert aire ingenu amb la innovació més radical. Quan va morir havia refet Perucho’s amb l’Oriol Pons de Vall “Ginger” i l’Enric Cervera, alhora que col·laborava amb diverses formacions amb músics 30 anys més joves que ell. És segur que ens hagués seguit sorprenent amb noves propostes i com diu el guitarrista Ramon Solé, amb el que va compartir Tropopausa, “estava en el seu moment de maduresa i ens hem perdut 15 anys molt bons”.

Aquest dimarts 17 de gener farà un any que l’Oriol ens va deixar i des de Visions Documentals li hem volgut retre un homenatge amb la projecció de diverses peces documentals fetes pels seus amics i d’entrevistes a 12 dels músics que varen col·laborar amb ell. Després de la projecció en comptes del col·loqui habitual volem brindar per ell i us convidarem a una copa de cava i un pica pica, gentilesa de Catering Hepburn, al vestíbul del cinema.

Projecció + col·loqui: 5,50€

VISIONS DOCUMENTALS
altervideo.tv/ca/b/visions-documentals-de-gener-oriol-perucho-in-memoriam